La secció de triatló, que a dia d’avui compta amb una quarantena de components, ha assolit recentment un dels objectius d’aquesta temporada i pel que han estat lluitant durant els darrers mesos: aconseguir l’ascens a Primera Divisió Catalana en Duatló de Carretera. Sota la direcció tècnica de Sergi Saura des de la temporada 2017/2018, l’equip comença a recollir els fruits del seu esforç i treball. Avui entrevistem en Sergi per conèixer de primera mà la situació de l’equip després d’aquesta victòria.

Com veus la secció de triatló aquesta temporada?
Genial! Aquesta primera part de la temporada hem aconseguit l’ascens a primera divisió catalana en duatló de carretera puntuant en 6 de les 7 competicions de la lliga de clubs. A la general hem quedat segons assolint 484 punts repartits en les duatlons de les següents ciutats: Mataró (76), El Prat de Llobregat (64), Igualada (76), Pineda (90), Castellfollit de la Roca (90) i Cerdanyola (76).

Quins són els motius d’aquest ascens?
Hem aconseguit formar un bloc de triatletes que competeixen a les proves puntuables de la lliga de clubs de duatló i lluiten per aconseguir els millors resultats. Gràcies a noves incorporacions i la implicació de veterans de la secció hem format aquest grup. Això ha permès tenir més nivell als entrenaments i que tots els triatletes s’animin a participar a les competicions. Aquest fet fomenta la competitivitat dins del grup, de manera que fa millorar el nivell de molts dels components de l’equip.

D’altra banda, comptem amb noves incorporacions femenines dins la secció que han competit en diferents proves. De cara a la segona fase de la temporada, en triatló i aquatló esperem millorar els resultats.

Quin balanç fas de la BFAST Duatló de Rubí?
Ha estat una competició amb 258 inscrits i on hem pogut veure diferents triatletes rubinencs competir a la seva ciutat. La valoració a nivell competitiu és molt positiva amb un gran nivell i enguany amb Helena Moragas, guanyadora d’aquesta edició, rebaixant el rècord de la prova en més de 3 minuts. La secció ha estat molt implicada en l’organització per tal que fos possible i gràcies a això podem dir que som una de les proves més ben valorades de la temporada.

Quines competicions teniu en ment per a aquesta segona part de la temporada?
Tenim intenció de participar en totes les proves de lliga de clubs de llarga i curta distància, per tal de poder aconseguir l’ascens de categoria tant el aquatló com en triatló. D’altra banda, hi ha triatletes que participaran en proves de llarga distància com el Half Ironman de Peñiscola, l’Ironcat o l’Ironman de Hawai.

NECESSITES AJUDA? ET TRUQUEM