Història

L’any 1971, per iniciativa del Sr. Miquel Prat, actual soci d’honor, es va fundar el Club Natació Rubí. Encara que la data oficial és el 18 de novembre, la creació del Club es va gestar uns mesos abans, a l’estiu d’aquell mateix any, quan el Sr. Miquel Prat, juntament amb el Sr. Josep Bach, va proposar a quatre nois que s’estaven banyant a la piscina si volien formar part d’un equip de natació. Al final d’aquell estiu, amb la col·laboració inestimable del Sr. Josep Sardañés, es varen celebrar els primers Campionats Socials i el 13 de novembre el primer partit de waterpolo, que ens va enfrontar al CN Badalona.

L’acollida popular va ser molt bona, tant, que al cap de sis mesos ja teníem 538 socis i havíem esdevingut l’entitat esportiva més important del poble. Com a curiositat, podem apuntar que la quota de soci variava entre 25 i 100 ptes. mensuals, en funció de l’edat i el sexe. En els seus orígens, el Club, a més de participar en competicions de natació i waterpolo, va organitzar altres esdeveniments, com el I Cros de la Vila de Rubí, el febrer de 1972, en el qual varen participar al voltant de 800 atletes.

El principal problema que tenia el Club, i que va durar fins a la inauguració de la Piscina de Can Rosés l’any 1993, era la manca d’una piscina coberta on entrenar durant l’hivern, la qual cosa obligava els nostres nedadors i waterpolistes a desplaçar-se a altres localitats i aprofitar al màxim els pocs entrenaments que es feien.

Un dels moments més emotius, en aquells inicis, va ser la pujada a Montserrat per relleus que es va fer l’abril de 1973, amb l’objectiu d’oferir a la Moreneta el banderí del Club.

La temporada 73/74 s’aconsegueix un dels primers èxits del Club, el Campionat de Catalunya de Waterpolo de II Divisió, i es participa també en els Campionats d’Espanya de Natació, en la cursa de relleus. L’estiu de 1975, l’equip de waterpolo sènior va realitzar unes estades a Andalusia i l’any següent s’organitzen els Campionats de Catalunya de Natació Infantils Femenins.

Entre 1977 i 1986, el Club va passar una època grisa, amb importants dificultats econòmiques i sense poder entrenar. Durant aquests anys, els resultats esportius no van ser gaire bons i el Club no va desaparèixer potser per la tossuderia d’un grup de pares i waterpolistes que realment gaudien fent esport.

L’any 1984, s’assumeix la gestió de la Piscina municipal descoberta de l’Escardivol, fet que va suposar l’inici d’un nou cicle, on el club comença a funcionar, per la bona gestió realitzada, d’una manera més autònoma, i s’estableixen objectius més ambiciosos.

La temporada 87/88 es va aconseguir una de les fites més importants del Club fins al moment, l’ascens a 2a Divisió Nacional, i ens vam proclamar guanyadors de la 2a Divisió Catalana. Durant dos anys seguits, el nostre equip absolut de waterpolo va participar en la primera fase d’ascens a la 1a Divisió Nacional, la primera vegada a Mataró i la segona a Madrid, on per un gol no vàrem aconseguir fer més gran la història del nostre Club.

A partir del gener de 1993, amb la inauguració de la primera piscina Coberta de Can Rosés, i la celebració dels Campionats de Catalunya Absoluts de Natació, el Club fa un gir radical, i assumeix la gestió de totes les piscines de la localitat en aquell moment.

L’any 1998 es construeix la piscina descoberta de Can Roses, que substitueix la piscina de l’Escardivol, i que també gestionarà el Club. Aquell mateix any també es construeixen les sales de fitness, que van donar un impuls molt important al Club arribant als 3000 socis.

Entre els anys 2004 i 2010 el Club va realitzar importants inversions de millora i ampliació de les instal·lacions de Can Roses. L’ampliació dels vestuaris i de les sales de musculació i fitness, la sala de spinning i la Zona lúdica d’aigües van fer que el Club dobles el número de socis de 3000 a 6000 i es convertís en el Club esportiu de referència a Rubí.

El Club va continuar evolucionant, aconseguit importants fites com la quarta Posició en la Copa de la Reina (temporada 2004/2005, waterpolo femení) i l’ascens a 1a Divisió Nacional (temporada 2006/2007, waterpolo masculí).

L’any 2007 es va crear la secció de Triatló, la qual ha tingut un gran creixement els últims anys, tant en resultats com en número d’esportistes, consolidant-se d’una manera excepcional. Aquest creixement ens va impulsar a organitzar el Duatló de Rubí, que s’ha consolidat dins del calendari oficial com una de les proves referent de la modalitat, escollida l’any 2014 com el 2n millor duatló de l’estat espanyol i seu del Campionat de Catalunya l’any 2016. Des del club, també s’organitza per Festa Major la Triatló Infantil, la qual busca promoure l’esport i en concret el triatló entre els més joves de la ciutat i de tot Catalunya. A més, la secció ha assolit diferents campionats de Catalunya i la participació d’un representant del club a una de les proves de llarga distància de més prestigi mundial, el IRONMAN de Hawaii.

En els últims anys el Club ha aconseguit fites històriques:

La temporada 2014/2015, l’equip absolut masculí de waterpolo del club es va proclamar campió de la primera divisió aconseguint l’ascens a la Divisió d’Honor de waterpolo, convertint-nos en un dels cinc clubs que tenia els dos equips absoluts de waterpolo (masculí i femení) a Divisió d’Honor. L’equip va aconseguir disputar la màxima categoria del waterpolo estatal durant dues temporades (temporada 2015/2016 i 2016/2017). Actualment disputa la 1ª Divisió Nacional.

L’equip femení també ha tingut una molt bona trajectòria, classificant-se des de la seva tornada a la divisió d’honor (temporada 2013/2014), a totes les fases finals de la Copa de la Reina disputant dues semifinals consecutives. La més important ha estat la 4ª posició final a la Divisió d’Honor femenina i conseqüentment la disputa dels play-off finals a la temporada 2015/2016. L’equip continua a la màxima categoria del waterpolo femení.

En l’àmbit individual, el club ha aportat esportistes d’alt nivell que han participat en esdeveniments i competicions internacionals:

  • Ana Copado Amoròs. Jugadora formada al Club i que va disputar els jocs Olímpics de Londres 2012 essent jugadora del CE Mediterrani.
  • Beatriz Ortiz Muñoz. Jugadora formada al Club i que ha assolit la classificació juntament amb l’equip absolut espanyol de waterpolo femení, per disputar els jocs Olímpics de Rio 2016 , essent la primera esportista en actiu del CN Rubí en assolir-ho.
  • Ariadna Ruiz Barril. Jugadora formada al Club. Campiona del Món juvenil, amb la Selecció Espanyola de waterpolo. Sèrbia 2018.
  • Paula Rutgers Godina. Jugadora formada al Club. Campiona d’Europa júnior, amb la selecció Espanyola de waterpolo. Funchal (Portugal) 2018.

En l’actualitat, el Club Natació Rubí és l’entitat esportiva més important de la ciutat en número d’associats, i compta amb més de 200 esportistes. Com heu pogut comprovar, el nostre Club, en aquests 50 anys, malgrat les dificultats, s’ha fet gran i el nostre objectiu és engrandir-lo encara més, amb l’ajut de tots vosaltres.

×

Necessites ajuda? Et truquem

Deixa el teu telèfon i et trucarem en les properes 24 hores, de dilluns a divendres, per solucionar els teus dubtes.ET
TRUQUEM